Tom Felton

11. září 2008 v 17:40 | mischulka |  Tom

Tom Felton

Datum narození:
22.09.1987
Místo narození:
Londýn, Velká Británíe
Znamení:
Panna







Životopis:
Tom Felton se počtvrté vrací jako Harryho školní nepřítel Draco Malfoy z bradavické koleje Zmijozel. Tom je profesionálním hercem už devět let a na velkém plátně se poprvé objevil v roce 1996 v roli Peagreena ve snímku režiséra Petera Hewitta Pidilidi. V roce 1999 hrál Louise, syna Jodie Foster, ve snímku Anna a král. Objevil se také v několika britských televizních sériích jako například Bugs, ve které hrál Jamese, a v Second Sight, kde hrál po boku Clive Owena roli Thomase Inghama.

Hrál také ve dvou hrách na čtvrtém kanále britského rádia BBC, kde ztvárnil Ioetha v The Wizard of Earthsea a Herkula v Here's to Everyone. Veřejnosti se poprvé představil v roce 1995, kdy hrál v několika špičkových televizních reklamách. Od svých osmi let projevoval známky svého hereckého talentu, ale k jeho koníčkům patří také rybolov. Na ryby chodí při každé volné příležitosti a v jednom rozhovoru se dokonce zmínil o tom že by se rybaření chtěl věnovat profesionálně.
Filmografie:
2008


Harry Potter a Princ dvojí krve
2007


Harry Potter a Fénixův řád
2005


Harry Potter a Ohnivý pohár
2004


Harry Potter a vězeň z Azkabanu
2002


Harry Potter a tajemná komnata
2001


Harry Potter a Kámen mudrců
2000


Vyšetřování naslepo II - Schovávaná (TV film)
1999


"Home Farm Twins" (TV seriál)



Anna a král



Vyšetřování naslepo (TV film)
1997


Pidilidi
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Kolikátý jste návštěvník??

KLIK

Komentáře

1 Eleanor Eleanor | Web | 11. září 2008 v 17:42 | Reagovat

Jujda, ten se ale změnil, já ho mám furt zakódovanýho jako malýho Malfíka z Kamene mudrců =-)

2 ♥♥ Gregorka...♥♥ ♥♥ Gregorka...♥♥ | Web | 11. září 2008 v 17:44 | Reagovat

Achojky klikni plofim na web a hlasuj pro Franka Iera...je to mocko dulezity nedelam to kul isobe ale kuli svoji kamosce ona..je totiz do nej upe blazen a ja sem ji to slibila..mocko plofim..taky mas uco nej kamose...a vis co to je kdyz ti na nich zalezi....x)

3 Kessidy/Kokoska Kessidy/Kokoska | E-mail | Web | 21. září 2008 v 11:59 | Reagovat

Jééé :-) Já jsem se narodila den před nim :-D teda, ale v trošku jinym roce xD

4 Kessidy/Kokoska Kessidy/Kokoska | E-mail | Web | 22. září 2008 v 20:39 | Reagovat

sem takovej dárek k tém jeho narozeninám :-D

5 Ginny Weasley Ginny Weasley | Web | 13. prosince 2008 v 21:34 | Reagovat

:oD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama